Mere caramel

Ingrediente:

  • 1 cană lapte
  • 2 şi 1/2 căni de zahăr brun
  • 10 mere
  • beţigaşe
  • nuci tocate

Mod de preparare:

1. Puneţi laptele cu zahărul pe foc şi amestecaţi la foc mediu.

2. Amestecaţi din când în când până se topeşte zahărul şi prinde o culoare uşor aurie.

3. În timp ce siropul este gătit, ungeţi o tavă de copt și puneți merele cu partea de sus în tavă. Introduceți beţigaşe la jumătatea distanței în fiecare măr.

4. Lăsaţi compoziţia de pe foc să se răcească timp de 15 minute.

5. Treceţi mărul prin caramel până când este complet acoperit. Înfășurați-l în orice topping-uri doriti (nuci, migdale, etc)

6. Puneţi la frigider până se întareste, după care puteţi servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *