Mere sotate în suc de portocale cu cremă de banane

Ingrediente:
- 2-3 mere
- o banană
- 3 portocale
- 4-5 curmale
- o mână de merişoare
- scorţişoară, cuişoare, cardamom
Mod de ptreparare:
Portocalele se storc bine, iar sucul obţinut se pune într-o tigaie la foc mic. Merele se decojesc şi se taie în rondele de aproximativ 5-7mm grosime, iar apoi se adaugă peste sucul de portocale. Se lasă timp de câteva minute până când merele devin moi.
Rondelele de mere se scot şi se scurg bine şi se aşează pe un platou.
Inte timp banana se pasează cu ajutorul blenderului, până se formează o pastă. Acestea se adaugă peste sucul de portocale din tigaie. Se mai adaugă curmalele mărunţite şi câte un vârf de cuţit din fiecare condiment. Se lasă la foc mic până când devine o cremă omogenă.
Pasta de banană răcită se pune peste merele sotate, se ornează cu merişor şi puţină scorţişoară.
Preparatul poate fi servit fie cald, fie se dă la frigider şi se serveşte după o jumătate de ora, rece.
Poftă bună!