Mic dejun cu salata de vinete

Pentru ca este sezonul vinetelor si pentru ca este una dintre legumele care-mi aduce aminte de copilarie, cand o mancam grabita inspre locul de joaca, am decis sa-i fac si celui mic salata de vinete.
- 3 vinete mari
- 1/2 ceapa mica – optional
- 40 ml. ulei de masline
- sare, zeama de lamaie dupa gust
- optional: 1 lingurita de mustar
Preparare:
Vinetele se coc pe o suprafata incinsa pana cand coaja li se carbonizeaza si miezul devine moale. Dupa ce au fost coapte, se pun intr-o sita la scurs. Eu le-am lasat de seara pana dimineata. Pe un fund de lemn se toaca fin vinetele sau se dau prin blender. Dupa ce au fost tocate, se adauga ceapa si uleiul – putin cate utin ca la maioneza. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, zeama de lamaie, mustar si gata gustarea!
Asezonate cu legume se sezon, sunt excelente.
Sa aveti pofta!