Pentru ca este sezonul vinetelor si pentru ca este una dintre legumele care-mi aduce aminte de copilarie, cand o mancam grabita inspre locul de joaca, am decis sa-i fac si celui mic salata de vinete.

IMG_1096

  • 3 vinete mari
  • 1/2 ceapa mica – optional
  • 40 ml. ulei de masline
  • sare, zeama de lamaie dupa gust
  • optional: 1 lingurita de mustar

IMG_1102

Preparare:

Vinetele se coc pe o suprafata incinsa pana cand coaja li se carbonizeaza si miezul devine moale. Dupa ce au fost coapte, se pun intr-o sita la scurs. Eu le-am lasat de seara pana dimineata. Pe un fund de lemn se toaca fin vinetele sau se dau prin blender. Dupa ce au fost tocate, se adauga ceapa si uleiul – putin cate utin ca la maioneza.  Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, zeama de lamaie, mustar si gata gustarea!

Asezonate cu legume se sezon, sunt excelente.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *