Mic dejun pentru cei mici

De foarte multe ori ne întrebăm daca cel mic se hrănește sănătos la micul dejun, daca își ia nutrienții și energia din ceea ce le oferim.

Foarte mulți copii, atunci când se trezesc sunt preocupați de jocuri și jucării și nu mai au răbdare pentru mic dejun. Este bine să îi obișnuim să nu sară peste această masă, fiind cea mai importantă a zilei.

Desi copilul meu mănâncă destul de bine la micul dejun, am ales să fac din această masă  un moment de imaginație și distracție.

mic dejun

Mod de preparare:

Triunghiuri de paine prăjită  peste care se pune cașcaval ori urdă proaspătă. Deasupra se presară semințe de dovleac sau de mac. În cazul de față am pus iaurt grecesc, peste care am adăugat bucățele de fistic. Câteva bucățele de brânză Cheddar le-am taăiat tot în triunghi și le-am decorat cu mac.

Apoi, am pregătit un suc de mere cu morcovi, dar puteți face orice altă combinație vă vine în minte. Important e să fie din fructe și legume naturale.  Am tăiat un măr in forma petalelor unei flori, iar deasupra am pus un fruct de pădure – în cazul de față o mură 🙂 Am tăiat și o pară în bucățele, în general le tai în forma literelor – cu această ocazie le și învățăm.

O să revin și cu alte idei de mic dejun, bazate în mare măsură pe legume proaspete.

După cum puteți vedea, acestea sunt doar sugestii pentru a pregăti micul dejun sănătos și distractiv … o modalitate foarte bună de a începe ziua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *