Micul dejun – cea mai importanta masa a zilei?

In ultima vreme, aud foarte multi parinti spunand ca cina a devenit principala lor masa, atunci cand se aduna intreaga familie acasa. Ei bine, aceasta nu este un obicei tocmai sanatos, oamenii de știință spunand că micul dejun este cheia succesului pentru un stil de viață  sănătos, produsele alimentare utilizate la micul dejun fiind prioritare pentru restul zilei.

cereale cu lapte

Micul dejun trebuie sa acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie si, de aceea, nu poate fi inlocuit de nicio alta masa a zilei. Studiile au demonstrat ca nutrientii esentiali pierduti la micul dejun nu sunt compensati la celelalte mese ale zilei. Totodata, persoanele care iau micul dejun zilnic tind sa aiba obiceiuri alimentare mai sanatoase, sa-si imbunatateasca performantele cognitive si sa realizeze un mai bun control al greutatii corporale, cu risc mai mic de aparitie a obezitatii.

De la ultima masa a serii si pana dimineata, organismul foloseste nutrientii pentru un numar mare de procese esentiale. Un model de alimentatie caracterizat prin consumul regulat al micului dejun este asociat cu un nivel imbunatatit al glicemiei, insulinei silipidelor.

Prin urmare, un mic dejun regulat si echilibrat poate ajuta la imbunatatirea parametrilor metabolici care reduc riscul aparitiei afectiunilor cronice. Adaugand cereale integrale la micul dejun, beneficiile sunt sporite, cu un plus de fibre, vitamine, proteine, carbohidrati si minerale.  Astfel, cel mai bun mod de a incepe ziua intr-un stil sanatos este un bol simplu de cereale. Experții spun că, datorită lor, avem mai puține șanse sa ne alimentam cu alimente grase, dulci în  restul zilei.

De asemenea, un mic dejun sănătos oferă rezistență organismului și previne cresterea in greutate .

Oamenii care mănâncă în mod regulat micul dejun au niveluri mai scăzute de colesterol, reducând astfel riscul de boli de inima.

Voi luati intotdeauna micul dejun? Nu credeti ca e cazul sa schimbam cate ceva in programul nostru de masa?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *