Micutii geniali: cele mai tari descoperiri si inventii facute de copii

61212030
Nu trebuie sa fii adult pentru a inventa ceva. Si copiii sunt capabili sa revolutionize lumea prin inventii de toate felurile.

Facute din intamplare sau cu o vointa foarte mare, descoperirile celor mici exista si azi in multe locuri. Multi copii inteligenti lucreaza la proiectele lor prin care incearca sa schimbe lumea, unii dintre ei ajutati de adulti. Uneori ideea a fost de ajuns pentru a crea ceva fantastic. Alteori, cei mici au muncit ani de zile la inventia lor.

Castile – Chester Greenwood

Faimosul inventator al castilor de protectie pe care le folosim multi dintre noi iarna provine din Farmington, Maine, insa foarte putini stiu ca Chester avea doar 15 ani cand a creat acest accesoriu foarte folosit. Intr-o iarna, cand era afara la joaca, Chester era foarte suparat ca nu mai poate sa stea, deoarece ii era prea frig la urechi. Inventiv de felul sau, Chester a gasit o bucata de sarma si a facut un cadru din ea, a facut doua bucle si a rugat-o pe bunica sa sa ii coase bucati de blana in jurul lor. Inventia lui a avut un mare succes la copiii din vecinatate si, in curand, a facut un model pentru a-si produce inventia in serie si si-a deschis propria fabrica.

Tot acest pusti istet, Chester, este responsabil pentru crearea greblei si a ceainiculul.

Manusile fara degete – Kathryn Gregory

Si manusile fara degete, un accesoriu mai modern, au fost inventate de un copil. La doar 10 ani, Kathryn Gregory si-a lansat marea inventie.

Snowmobilul – Joseph-Armand Bombardier

Pentru oamenii din zona lui Armand, snowmobilul este un utilaj mai mult decat necesar, deoarece zapada si frigul stapanesc tinuturile Quebec-ului iarna. De mic copil, Armand avea o pofta pentru a inventa diferite masinarii si lucruri, dar marea lui idee a fost realizata cu succes in anii 1920.

Cand avea 15 ani, Joseph era foarte dezamagit deoarece zapada si frigul prea mare nu il lasau sa exploreze tinuturile orasului. Actualul snowmobil a fost realizat mult mai tarziu, dar primul concept a fost facut de el.

Reciclatorul pungilor din plastic – Daniel Burd

Toti stim ca pungile din plastic ne-au invadat. Oricat am incerca, nu putem scapa de ele. Le gasim peste tot in casa, si mult mai important, in natura. Daniel Burd, un pusti de 16 ani atunci din Waterloo, Ontario, se saturase sa gaseasca numai pungi din plastic in casa. Solutia lui a fost combinarea a catorva bacterii pentru a degrada mai repede pungile. Inventia lui reuseste sa degradeze 43% din cantitatea de pungi de plastic in doar 6 saptamani. Cu aceasta descoperire a reusit sa castige targul de stiinta din Canada acum 3 ani.

Stramosul oamenilor – Matthew Berger

Cand Matthew isi insotea tatal, un paleontolog, la un sit arhelogic din Africa de Sud, a facut o descoperire istorica. Atunci cand cauta fosile, Matthew a gasit o clavicula a unui copil, datand de acum 2 milioane de ani. Descoperirea lui a dus la gasirea altor doua schelete apartinand din aceeasi perioada. Scheletele apartin unei specii noi de oameni pe care nimeni nu a mai vazut-o pana acum. Matthew Berger, la doar 9 ani, a fost cel mai tanar arheolog.

Cea mai usoara metoda de testare a apei – Alison Dana Bick

Alison a inventat o metoda de testare a calitatii apei cand avea doar 17 ani. Testul implica o aplicatie de telefon mobil si o metoda de a testa calitatea apei. Inventia ei poate determina daca apa este buna de baut in timp de cateva minute. Un proces normal de determinare a puritatii apei dureaza 18 ore, dar fata a dat lovitura cu aplicatia ei. Desi softul ei este in curs de dezvoltare, in viitor s-ar putea dovedi foarte utila.

Masinaria Rube Goldberg – O constructie realizata de Audri Clemmons

Rube Goldberg este o masinarie care indeplineste o sarcina foarte simpla, dar intr-un mod foarte complicat. Desi nu a fost inventata de Audri Clemmons, el a reusit sa realizeze una foarte complicata. La varsta de 7 ani, Audri si-a calculat foarte bine inventia si probabilitatea de a reusi si de a esua.

http://www.youtube.com/watch?v=0uDDEEHDf1Y&feature=player_embedded

stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *