Midii-umplute

Ingrediente:

·         36 de midii mari

·         2 ceapă eșalonată

·         25cl. de vin alb

·         1 cățel de usturoi tocat

·         2cl. ulei de măsline

·         2 ardei cuburi

·         60gr. alune prăjite și tocate

·         125gr. brânză rasă

·         sare și piper

Mod de preparare:

1. Curățați cu atenție și spălați midiile sub jetul de apă rece. Într-o cratiță, amestecați midiile, ceapa și vinul. Acoperiți și aduceți la fierbere. Gătiți la foc mediu aproximativ 5 minute, până când se deschid cojile.

2. Păstrați conținutul într-o parte a carcasei și strecurați zeama.

3. Într-o tigaie cu puțin ulei, gătiți usturoiul. Adăugați ardeii și gătiți timp de 1-2 minute după care puneți conținutul midiilor și lăsați pe foc până scade. Adăugați nucile și condimentele după gust.

4. Puneți sare grunjoasă într-un vas de copt și acoperiți cu carcasele. Împărțiți amestecul în fiecare coajă, presărați piper și acoperiți cu brânză.

5. Înainte de a servi midii umplute băgați vasul în cuptor până când brânza se topește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *