Miel la cuptor cu legumeIngrediente

Pentru miel:

  • 1 kg de carne (pulpă de miel)
  • 1 cană bulion
  • 1 ceapă
  • 1/2 ceaşcă ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă şofran
  • o linguriţă ghimbir răzuit
  • Sare şi piper
  • o cană supă de carne

Pentru legume:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • o vânătă mare
  • 2 dovlecei mici sau unul mai mare
  • 1/4 linguriţă de cuişoare măcinate
  • 1/4 linguriţă de nucşoară măcinate
  • 1/2 linguriţă de rozmarin
  • Sare şi piper
  • 2 ceşti supă de carne sau de legume
  • O legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Mielul:

Într-un bol se pun 2-3 linguri de apă caldă peste care se adaugă şofranul, uleiul, ghimbirul, puţină sare şi piper, se amestecă bine toate ingredientele până devine o pastă omogenă ce se lasă 10 minute la macerat, până se răceşte de tot. Se adaugă o cană de supă de carne.

Carnea se taie în bucăţi măricele cuburi mari şi se adaugă peste sosul format cufundandu-le bine şi acoperindu-le, după care se lasă la marinat la frigider timp de cel puţin o oră.

Se pregătesc legumele: se spală, se curată, se taie în bucăţi mari.

Carnea se scoate de la frigider, se răstoarnă într-o crăticioară cu tot cu sos, se adaugă şi ceapa tocată mărunt, după care pune pe foc mic, unde se fierbe timp de 10-15 minute, amestecând din când în când să nu se lipească. Se adaugă bulionul, se amestecă bine şi se dă la cuptor la foc mic să se facă pe îndelete, timp de minim 30 de minute. Se lasă până se rumeneşte, când se opreşte focul şi se adaugă pătrunjel tocat.

Legumele:

Într-o tigaie wok se încălzeşte uleiul, apoi se adaugă ceapa tocată, amestecând timp de două minute.

Se adaugă morcovii şi cartofii, apoi se adaugă supă şi se lasă timp de 10-15 minute la foc mic, până se înmoaie.

Atunci se adaugă vânăta şi dovleceii, condimentele şi pătrunjel tocat, se amestecă uşor să nu se sfărâme legumele. Se lasă până când legumele se pătrund bine.

Se servesc împreună, calde!

Să aveţi o masă de Paşti liniştită!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *