sâmbătă,decembrie 4, 2021

Minciunele sau gogoşele în formă de inimioară

Minciunele sau gogoşele în formă de inimioară

Ingrediente:

• 2 ouă
• 900 gr făină
• 400 ml lapte
• 2 linguri mici zahăr
• un praf de sare
• 1 vârf  linguriţă bicarbonat de sodiu
• vanilie
• 200 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un bol, se freacă ouăle împreună cu zahărul şi sarea, până se lichefiază apoi se adaugă laptele şi vanilia. Când s-a omogenizat, adăugăm în ploaie făină amestecată cu bicarbonatul.
Se amestecă totul bine, până când se formează o cocă uşor de modelat. Dacă vi se pare că nu este suficientă făină, mai puteţi adăuga, astfel încât aluatul nu se mai lipeşte de mâini.
Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute. Apoi se întinde în foi subţiri de câţiva milimetri şi se taie cu ajutorul formei inimioară.

Minciunele
Punem uleiul la încins, iar când începe să sfârâie scufundăm inimioarele minciunele în ulei şi le prăjim pe ambele părţi, câte un minut, până se rumenesc frumos.

minciunele la prajit
Le scoatem într-o sită sau pe un şerveţel şi le servim calde cu dulceaţă, zahăr pudră sau brânză…după gustul fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *