Mini pateuri cu brânză sărată

Ingrediente:

  • 500g făină
  • O cană de lapte
  • 1-2 ouă (în funcţie de mărime)
  • 1 plic de drojdie uscată
  • o linguriţă de zahăr
  • o lingură ulei
  • 400g telemea sărată
  • 100g măsline negre fără sâmburi
  • un ou pentru umplutură
  • o lingură oregano
  • 1 ou pentru uns
  • susan

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia cu o linguriţă de zahăr până se lichefiază, adăugaţi 2 linguri lapte călduţ, şi lăsaţi la dospit 10-15 minute, până îşi dublează volumul.

Într-un bol, se amestecă oul bătut bine cu uleiul şi laptele, iar apoi se adaugă şi drojdia dospită.

Cerneţi făina, făcând o gropiţă în mijloc, în care se toarnă compozia formată.

Se amestecă şi se frământă bine luând din făină puţin câte puţin, până devine o cocă potrivit de moale, ca cea de cozonac, ce se lasă la dospit cât mai mult, minim 30 de minute la loc călduţ.

Cu ajutorul robotului de bucătărie mărunţiţi bine măslinele şi brânza, apoi puneţi oregano şi oul şi amestecaţi bine.

Coca crescută şi frământată încă o dată se rupe în două şi se întinde în câte o foaie groasă de câţiva mm.

Se taie cu ajutorul unei căni cu gura largă în cercuri egale care se umplu cu brâznă, se lipesc bine marginile umezindu-le puţin, iar apoi se aşează într-o tavă şi se mai lasă 10 minunte să crească. După care se ung pe deasupra cu ou bătut şi se presară cu susan.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit. În maxim 15-20 de minute la foc potrivit, se rumenesc frumos şi se servesc calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *