Minipateuri cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 pachet de foietaj (două foi )
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână de gătit sau crema de smântână
  • seminţe de susan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Morcovii şi ceapa se pun la fiert în apă simplă, iar între timp, ciupercile se scurg bine de apă şi se pun în robotul de bucătărie. Peste ele se pune ceapa tăiată în 4 şi morcovii tăiaţi în bucăţi mai mici. Se toacă mărunt, dar nu pastă, după care se adaugă smântana, un ou bătut, sare şi piper. Se amestecă bine cu o spatulă sau cu mâna. Compoziţa rezultată trebuie să aibă o consistenţă mai grosieră, nu chiar de pastă.

Luăm o foaie de foietaj şi o întindem bine, după care o tăiem pe lung în fâşii subţiri, apoi pe lăţime în bucăţele de aprox 10 cm lungime. Punem din compoziţia de ciuperci cu o linguriţă în mijlocul fiecărei fâşii şi rulăm, suprapunând uşor marginile.

Procedăm la fel şi cu cealaltă foaie. Aşezăm minipateurile pe o tavă tapetata cu foaie de copt, apoi le ungem pe toate cu ou bătut.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 10-15 minute, până se rumenesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *