Minipateuri umplute cu cremă de brânză, ghimbir şi rozmarin

Nu obişnuiesc să fac acest preparat foarte des, nu că nu mi-ar plăcea….pentru că defapt îl ador, însă nu este tocmai idea mea de mâncare sănătoasă.
Folosesc aluat congelat cumpărat, pentru că nici nu îmi face o plăcere deosebită să fac aluaturi, dar în plus ţinând cont de faptul că îl fac foarte rar, consider că este acceptabil.
Este un preparat pentru petreceri şi nu pentru copii!
Ingrediente:
- 2 foi aluat cumpărat
- 200 g smântână dulce pentru gătit
- 200 g brânză telemea sărată
- 2 ouă
- o linguriţă cu vârf ghimbir proaspăt ras
- o crenguţă rozmarin proaspăt
- seminţe de chimen sau de în
Mod de preparare:
Brânza se rade, se amestecă cu smântâna până se face o pastă omogenă. Se adăugă un ou bătut, iar apoi ghimbirul şi rozmarinul tăiat mărunt.
Aluatul se întinde bine şi se taie în dreptunghiuri, iar pe fiecare se pune câte o linguriţă din compoziţia de brânză. Se închid în formă de trandafir (se ridică cele 4 colturi şi se îndoaie uşor către exterior, lăsând la vedere compoziţia din interior) sau simplu în triunghiuri. Minipateurile se ung cu ou bătut şi se presară seminţe de chimen sau de in pe ele.