Ce îi place romanului să mănânce de 1 Decembrie? Mici!!! Dar cum nu prea mai avem încredere în ceea ce cumpărăm, cel mai bine este să îi facem în casă. Şi mai ales când aveţi copii prin preajmă care se înfig imediat la farfuria cu “bunătăţi”…

Iată o reţetă rapidă aparţinând prietenei noastre Iuliana Dinu.

11137140_815467908544403_1688083394344651244_n

Ingrediente:

  • 500g carne toccata (de preferat mix de oaie+porc+vită, însă puteţi folosi de care doriţi)
  • 5-6 grăunte usturoi
  • 100ml supă de os
  • sare piper
  • boia

Mod de preparare:

Într-un castron mare se pune carnea, usturoiul pisat şi condimentele. Se amestecă viguros totul. Se adaugă câte puţină supă şi se continuă amestecarea. Supa se poate înlocui cu o linguriţă de bicarbonat, dar ştiţi cât este de controversat, aşa că mai bine folosiţi supă de os.

Când este gata se acoperă cu folie şi se lasă la frigider cel puţin 30 de minute.

Cu mâinile umezite se dă forma micilor, care apoi se frig pe grătar sau pe gril/tigaie.

Poftă bună să aveţi şi o zi de 1 Decembrie cât mai plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *