mix-de-briose

Ingrediente:

  • 1 cană de făină albă de grâu
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 ou mare, bătut
  • 1 lingură de ulei de canola (rapiţă)
  • 1 cană de lapte bătut

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 180 grade.
  2. Într-un castron, amestecaţi făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  3. Într-un castron separat, amestecaţi ouăle, uleiul și laptele.
  4. Amestecaţi compoziţia din cele două castroane. Puteți împărţi aluatul pentru a face două tipuri de brioșe (utilizare 1/2 – 3/4 ceaşcă de mix-uri pentru fiecare jumătate de aluat – până la 1 şi 1/2 căni de mix-uri pentru rețeta completă de brioșă). Mai jos vă propun câteva idei pentru amestec.
  5. Turnaţi aluatul în cupe de brioşe unse sau căptușite și coaceţi timp de 20 de minute pentru brioşe de dimensiuni regulate, sau 15 minute pentru mini brioşe (verificaţi cu o scobitoare înainte de a scoate din cuptor).

Idei pentru amestec: 1/2 cană morcovi raşi + 1/4 cană stafide, 1/3 ceaşcă zmeură proaspătă + 1/4 cană fulgi de ciocolată, 1/3 cană fructe de pădure proaspete + 1/4 ceaşcă nuci tocate, 3/4 ceaşcă dovlecel ras, 3/4 ceaşcă fructe uscate tocate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *