Mix de brioşe

Ingrediente:
- 1 cană de făină albă de grâu
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță de sare
- 1 ou mare, bătut
- 1 lingură de ulei de canola (rapiţă)
- 1 cană de lapte bătut
Mod de preparare:
- Încălziţi cuptorul la 180 grade.
- Într-un castron, amestecaţi făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Într-un castron separat, amestecaţi ouăle, uleiul și laptele.
- Amestecaţi compoziţia din cele două castroane. Puteți împărţi aluatul pentru a face două tipuri de brioșe (utilizare 1/2 – 3/4 ceaşcă de mix-uri pentru fiecare jumătate de aluat – până la 1 şi 1/2 căni de mix-uri pentru rețeta completă de brioșă). Mai jos vă propun câteva idei pentru amestec.
- Turnaţi aluatul în cupe de brioşe unse sau căptușite și coaceţi timp de 20 de minute pentru brioşe de dimensiuni regulate, sau 15 minute pentru mini brioşe (verificaţi cu o scobitoare înainte de a scoate din cuptor).
Idei pentru amestec: 1/2 cană morcovi raşi + 1/4 cană stafide, 1/3 ceaşcă zmeură proaspătă + 1/4 cană fulgi de ciocolată, 1/3 cană fructe de pădure proaspete + 1/4 ceaşcă nuci tocate, 3/4 ceaşcă dovlecel ras, 3/4 ceaşcă fructe uscate tocate