Moda la baieţi

Înainte de a afla că voi avea un băieţel, visăm să am o fetiţă pe care să o îmbrac cu tot felul de hăinuţe viu colorate şi frumoase, rochiţe, fundiţe, panatofiori frumoşi, etc. Când am aflat că va fi băiat, am fost 391162_2093827245416_395119071_n dezamăgită în special la gândul că nu voi putea să fac lucrul acesta şi că voi cumpăra numai hăinuţe  anoste, în culori terne.

Ei bine uşor-uşor am realizat că aveam o părere total greşită despre hăinuţele de băietei…şi chiar am constatat că uneori pot fi  mai sofisticate şi mai haioase decât cele de fetiţă. Dacă la raionul de fete culoarea dominantă este deja obositorul roz, pentru băieţi poţi găsi hăinuţe atât de frumoase în orice nuanţă doreşti, de la clasicele culori închise, la culorii vii: galben, roşu, portocaliu, ba chiar mov şi roz care pe o croială bărbătească arăta chiar mai spectaculos. Totul ţine de imaginaţie în alegerea combinaţiilor, culorilor, a accesoriilor.

Mi-am dat seamă că este mult mai provocător să alegi o ţinută chic pentru un băieţel. Practic e mult mai interesant să asortezi la o pereche de blugi rupţi, o şapca stil Gavroche şi o eşarfă colorată sau o cămăşuţă cu mâneci întoarse peste un tricou, ori la o pereche de blugi strâmţi băgaţi în cizme, un fes haios. În mod cert rezultatul va fi mai spectaculos decât o rochiţă clasică, o pereche de pantofi şi o cordeluţă.

Ceea ce totuşi trebuie avut în vedere întotdeauna este că cel mic să se simtă confortabil în hainele alese. Cât ar fi de frumos pentru noi, nu îi punem copilului eşarfă la gât peste un tricou super modern, când afară sunt 35 de grade. Categoric i-ar crea o stare de disconfort şi asta este ceea ce trebuie să evităm în primul rând. Sau nu îi vom pune copilului o pereche de pantaloni prea strâmţi şi rigizi, când tot ceea ce îşi doreşte el este să alerge şi să se caţere pe tobogane. Şi hainele sport pot fi la fel de spectaculoase dacă alegem haine de calitate şi le vom pune în evidenţă prin combinaţii inedite.

În 2013, moda pentru băieţei include ţinute confortabile şi moderne, reprezentate de tricouri, pulovere, jachete, cardigane, cămăşi. Multe bluze şi tricouri au imprimeuri din desene animate. În partea de jos, ţinuta este completată de pantaloni viu coloraţi sau jeanşi.

Anul acesta cel mai mare accent se pune pe accesorii, precum pălării, eşarfe, ochelari de soare, mănuşi, căciuli.

Încălţămintea este aleasă în primul rând pe criteriul de comoditate şi utilitate, să ţină de cald iarna şi să asigure o aerisire corespunzătoare vara. Totodată însă, aceasta trebuie să fie modernă: gen teneşi coloraţi, mocasini, cizme înalte peste pantalon iarna, sau sandale în barete sau flip-flops vara etc.

Culorile care predonima în 2013 sunt: gri, purpuriu, roşu, negru, verde.

986820_4362199993317_1586046873_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *