Morcovul îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern

Morcovul

Planta ar fi fost descoperită cu aproximativ 5000 de ani în urmă, în locul unde astăzi se află Afganistan. De fapt, morcovii portocalii sunt produsul intervenție umane. În secolul al XVI-lea, olandezii, dornici să-şi arate loialitatea faţă de Casa de Orange, un principat protestant al Franței, altoiesc soiurile existente, obţinând în cele din urmă o rădăcină de un portocaliu luminos .

Beta-carotenul dă culoarea portocalie morcovului. În digestie, acesta este transformat în vitamina A. Mai mult decât atât, miezul conține fibre de vitamina K , potasiu, acid folic, mangan, fosfor, magneziu, vitamina E, și zinc.

 

Beneficiile consumului de morcov

1. sucul de morcov neutralizează celulele leucemie şi previne dezvoltarea lor.

2. reduce apariția bolilor cardiovasculare.

3. ajută la lupta împotriva cancerului prin reducerea în mod constant a numărului de radicali liberi din organismul uman.

4. încetineşte semnificativ progresia cancerului colorectal datorită beta-carotenului.

5. ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, întârzie îmbătrânirea și îmbunătățeşte imunitatea datorită antioxidanţilor şi altor fitochimicale din compoziţie.

6. corectează deficitul de vitamina A, deficit care cauzează deteriorarea segmentelor exterioare ale fotoreceptorilor ochiului, afectând vederea normală.

7. protejează celulele pielii, fiind bogat în antioxidanţi are efect antirid.

8. previne deshidratarea, contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei şi la uniformizarea tenului.

9. îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern.

10. induce senzaţia de saţietate şi menţine tractul intestinal sănătos.

11. întăreşte imunitatea organismului şi măreşte rezistenţa la boli infecţioase.

12. ameliorează tulburările gastro-hepatice, ulcerele gastro-duodenale, gastritele hiperacide, hepatită cronică şi virală, ciroză, ascită, bilă leneşă, insuficienţă hepatobiliară şi litiază biliară.

13. acţionează în colite, enterite, constipaţii, diaree la sugari şi copii, colibaciloză, eliminarea toxinelor şi otrăvurilor din corp, hemoroizi şi parazitoze intestinale (tenie, oxiuri).

14. combate sterilitatea la femei şi reglează dezvoltarea fetusului.

 

 

foto: kvlvegetables.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *