Motivul pentru care copiii se comportă cu 800% mai rău când mama este în preajmă

foto: sjeciowa.org

Motivul pentru care copiii se comportă cu 800% mai rău când mama este în preajmă
foto: sjeciowa.org

Adesea se întâmplă ca cei mici să fie foarte liniştiţi când se află în preajma altor membri ai familiei decât mama, dar în momentul în care aceasta intră pe uşa, situaţia se schimbă radical.

„Ei au fost bine toată ziua cu mine, dar în momentul în care te-au văzut, s-a terminat. Nu înţeleg! ” afirmă tatăl, în mod repetat.

Există un articol amuzant intitulat, „Studiu: Copiii sunt 800% mai rău atunci când mamele lor sunt în cameră”. Un studiu dealtfel nu tocmai adevărat, se pare …îţi poţi da seama de acest lucru încă de când citeşti titlul. Dar în ciuda faptului că articolul respectiv nu este realist, conceptul este adevărat! Copiii se comportă în mod categoric cu 800% mai rău, atunci când în jurul lor se află mamele lor … De ce se întâmplă acest lucru?

Pentru că, tu mamă, reprezinţi pentru ei locul ce le asigura toate condiţiile de siguranţă. TU eşti locul unde pot veni cu toate problemele lor. Dacă nu tu eşti cea care poate face ceva mai bun … ei bine, atunci cine altcineva poate?

TU, dragă mamă, eşti containerul lor de sentimente şi emoţii neplăcute.

În cazul în care un copil s-a aflat într-o situaţie nu tocmai plăcută o zi întreagă, atunci când te vede, el ştie că e timpul să se relaxeze, să scape din acea situaţie.

Asta înseamnă că poate da drumul la orice: reproşuri, hohote de plâns, tăvăleli, urlete, etc.

E ultimul lucru pe care ţi-l doreşti după ce ai fost privată de prezenţa copilului întreaga zi, sau după ce vii acasă obosită de la o zi la locul de muncă … Dar asta e ceea primim noi mamele: expresia sinceră şi fără inhibiţii a descărcării lor emoţionale.

Nu înseamnă că ţi-aţi răsfăţat copiii, dacă eşti întâmpinată la uşa cu urlete şi ţipete. Nu lăsa pe nimeni îţi spună aşa ceva!

Mai degrabă, ai creat un spaţiu suficient de sigur pentru copilul tău unde are permisiunea de a se comporta perfect natural.

Şi, apropo … e cu adevărat foarte important pentru copii să fie naturali, să fie sinceri cu sentimentele şi emoţiile lor, să îşi cunoască funcţiile lor corporale. Ne dorim că atunci când cresc copiii noştri să dea dovadă de o inteligenţă emoţională perfect funcţională, iar corpul lor să conştientizare acest lucru, nu?

Aşadar dragelor, luaţi-o ca pe un semn bun.

Copiii tăi încep să vorbească mult, să plângă, să sară, să urle, să îşi elibereze tensiunile agăţându-se de tine? Ia-o ca pe un semn că te iubesc mult şi păstrează ceea ce este mai bune pentru tine! 🙂

 

 

sursa: katesurfs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *