Mousse de ciocolată cu afine

Ingrediente:
Pentru biscuit:
- 100gr. zahăr
- 4 ouă
- 40gr. făină
- 40gr. mălai
- 1 vârf de cuțit de sare
Pentru spumă:
- 350gr. afine
- 50gr. zahăr
- 200ml. frişcă
Pentru mousse de ciocolată:
- 1/2 tabletă de ciocolată cu lapte
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
- 3 ouă
Mod de preparare:
1. Preîncălziţi cuptorul la 150 °C. Separaţi gălbenuşurile şi albuşurile. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţineţi o cremă spumoasă. Adăugaţi făina şi amidonul de porumb şi amestecaţi uşor. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi treptat peste amestecul de gălbenuş. Turnaţi amestecul în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi daţi la cuptor aproximativ 30 de minute.
2. Amestecaţi afinele cu zahăr până când obţineţi un piure. Adăugaţi frişca şi amestecaţi uşor.
3. Tăiaţi foaia de biscuit în 8 pătrate. Pe fiecare, turnaţi spumă de afine.
4. Pentru mousse de ciocolată, separaţi gălbenuşurile şi albuşurile. Topiţi ciocolata într-un vas. Adăugaţi gălbenuşurile pe rând şi amestecaţi bine. Adăugaţi extractul de vanilie şi albuşurile bătute spumă.
5. Turnaţi un strat subţire de mousse de ciocolată peste spuma de afine.
6. Puneţi mousse de ciocolată cu afine să se răcească cel puţin 2-3 ore.