Mucenici cu fulgi de migdale şi scorţişoară

Am vrut anul acesta să încerc o reţetă puţin diferită de mucenici… şi chiar a ieşit!

Ingrediente:

  • 3l apă
  • 400g mucenici dobrogeni
  • 100g fulgi de migdale
  • 3-4 linguri miere
  • 3-4 linguri zahăr brun
  • 1 linguriţă esenţă de migdale
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • ½ linguriţe scorţişoară

Mod de preparare:

Apa împreună cu mierea şi zahărul se pun la fiert. Când apă a dat în clocot se adaugă mucenicii şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.

Apoi se adăugă fulgii de migdale şi esenţele şi se lasă să mai fiarbă puţin până când mucenicii sunt pătrunşi bine.  Se pune capacul şi se lasă să se răcească.

DSCN1981

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *