Mucenici cu nucă şi scorţişoară

Ingrediente:

  • 200g mucenici
  • 100g nucă
  • Vanilie
  • Esenţă de portcocale
  • Coaja rasă de la o portocală
  • 3-4 linguri zahăr brun
  • o linguriţă scorţişoară
  • ½ linguriţe cardamom

Mod de preparare:
Mucenicii se pun la fiert in aproximativ 2l de apă. Dacă vă plac cu mai multă zeamă, puteţi pune 3l de apă. Se lasă până se înmoaie puţin, apoi se adaugă zahărul, coaja de portocale, vanilia şi esenţa de portcocale.
Între timp, nuca se prăjeşte uşor într-o tigaie fără ulei sau la cuptor pe o tavă cu foaie de copt, iar apoi se mărunţeşte.
Mucenicii se lasă să se fiarbă bine, după care se adaugă scorţişoara, cardamomul şi nuca prăjită. Se mai lasă câteva minute şi se dau la răcit.
Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *