Muffins cu morcov şi mere

Ingrediente:
• 150 g făină
• 50 g zahăr brut
• 25 g de lapte praf
• 1 ½ linguriţă de praf de copt
• ½ linguri de scorţişoară
• ½ linguri de ghimbir tocat
• ¼ lingură de sare
• 125 ml de ulei vegetal
• 60 ml miere
• 60 ml de sirop de arţar
• 2 ouă, uşor bătute
• ½ lingură de extract de vanilie
• 1 măr mare
• 75 g morcov ras
• 75g stafide
Mod de preparare:
Într-un bol mare, se amestecă făină, zahărul, laptele praf, praful de copt, ghimbirul, scorţişoară şi sarea.
Într-un alt castron, se amestecă ouăle bătute, uleiul, mierea, siropul de arţar şi vanilia. Se bate cu un tel uşor, se adaugă merele tăiate, morcovii şi stafidele şi se amestecă bine.
Cu ajutorul unei linguri se ia din compoziţia formată şi se pune în formele de brioşe, fără a le umple, ci numai până la 2/3 din formă.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute, până se rumenesc uşor.