Muffins de ovăz cu banane şi ghimbir

Ingrediente:
• 50 g de fulgi de ovăz
• 75 ml de lapte cald
• 1 banană
• 1 gălbenuş de ou
• 50 ml ulei de struguri sau de nuci
• 55g stafide
• 60 g zahăr brun
• 65 g făină
• 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
• 1/8 linguriţă sare
• ¼ linguriţă ghimbir ras

Mod de preparare:
Fulgii de ovăz se amestecă împreună cu laptele, peste care se adaugă banana zdrobită şi se lasă aproximativ 5 minute pentru că fulgii de ovăz să se înmoaie bine. Gălbenuşurile de ou, uleiul şi zahăr se amestecă împreună într-un blender, după care se răstoarnă peste fulgii de ovăz şi se amestecă bine. Făina împreună cu bicarbonatul de sodiu se amestecă bine şi se încorporează în compoziţia formată.
Ghimbirul ras şi stafidele se adaugă şi ele la sfârşit.
Cuptorul se încălzeşte la 180 C.
Din aluatul format se ia cu ajutorul unei linguriţe şi se vor umple până la jumătate formele de brioşe.
Din această compoziţie vor ieşi aproximativ  25 de brioşe.care  se vor coace timp de 12-14 minute.

muffins cu banane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *