Musaca de cartofi cu linte albă şi legume

 

Ingrediente:
•    150g linte albă
•    150g mix legume (morcov, fasole verde, mazăre, rădăcina pătrunjel)
•    6-7 cartofi potriviţi
•    O lingură ulei de măsline
•    100g roşii în bulion
•    Sare, piper, dhania (pudră de coriandru)

Mod de preparare:
Lintea se spală bine, bine şi se pune la fiert într-o crăticioară cu apă. Legumele se taie bucăţele şi se pun şi ele la fiert. Dacă sunt din cele congelate, după ce s-au decongelat se adaugă la sfârşitul perioadei de fierbere, când lintea este aproape fiartă şi se mai lasă câteva minute.
Cartofii se taie în rondele de aprox 3mm grosime şi se lasă câteva minute în apă că să mai iasă amidonul din ei. Apoi se aşează într-un singur strat, într-o tavă unsă cu puţin ulei.
Peste stratul de cartofi se pune jumătate din compoziţia de linte cu legume şi se uniformizează bine.  Urmează un alt strat de cartofi, apoi restul de linte şi la final încă un strat de cartofi.
Bulionul se combină cu apă în care au fiert legumele şi lintea, se pun condimentele: sarea, piperul şi coriandrul, se amestecă bine, iar sosul obţinut se răstoarnă pe toată suprafaţa preparatului.
Se pune puţin ulei şi se dă la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute.

Când s-a rumenit atât la suprafaţă cât şi la partea de jos  şi nu mai este sos lichid, se scoate de la cuptor.

Să aveţi o poftă maximă, că merită! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *