Musaca de cartofi şi carne de vită

Ingrediente
- 500 g carne de vită
- un kg de cartofi
- o ceapă mare
- pastă de tomate
- un ou
- sare şi piper după gust
- 2 linguri de smântână
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Ceapa se curăţă şi se taie foarte fin şi se pune într-un vas cu apă. Se adaugă carnea tocată şi se lasă câteva minute până îşi scimba culoarea.
Într-o tavă se aşează un strat de cartofi şi un strat de carne şi
iar cartofi, peste care se toarnă apă cât să acopere toate straturile. Se aşează tava la cuptor şi se lasă la foc mic până se pătrund cartofii şi scade scade zeama, după care se adaugă 2 linguri de pastă de tomate şi condimente.
Se ţine în continuare la foc mic până se îngroaşă sosul. Se bate oul împreună cu smântâna şi se toarnă deasupra compoziţiei care va fi ţinută la cuptor pentru aproximativ încă 15 de minute (până devine aurie).
Să aveţi poftă!