Musaca din vită și vinete

Musaca-cu-vită-și-vinete

Ingrediente:

·         350gr. carne de vită tocat

·         3 vinete mijlocii

·         2 cutii mici pastă de tomate

·         35gr. concentrat de roșii

·         1 ceapă mare tocată

·         1 cățel de usturoi tocat

·         sucul de o lămâie

·         2 ouă

·         1 mână de brânză elvețiană rasă

·         1legătură patrunjel tocat

·         1 linguriță chimen

·         ulei de măsline

·         sare și piper

 

Mod de preparare:

1. Spălați vinetele, scoateți tulpina și tăiați în felii pe lungime (1 cm grosime). Puneți feliile într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, ungeți cu ulei de măsline, presărați sare și piper.

2. Coaceți timp de 5-10 minute până când capătă o culoare maro aurie.

3. Într-o tigaie puneți 2 linguri de ulei de măsline. Gătiți 3 minute ceapa și usturoiul tocat la foc mediu. Adăugați pulpa de roșii, concentratul de roșii, pătrunjelul tocat și chimenul. Presărați sare și piper după gust.

4. Fierbeți la foc mic timp de 20 minute acoperit, apoi 5 minute neacoperit. Adăugați carnea de vită în sos, amestecați și fierbeți încă 5 minute.

5. Într-un vas mare puneți un strat de vinete la grătar, un strat de sos de carne, un al doilea strat de vinete, apoi un al doilea strat de carne. Terminați cu un strat de vinete. Turnați ouăle bătute cu zeama de lămâie și presărați cu un pic de brânză rasă.

6. Coaceți la 210 °C timp de 10 minute sau până când capătă o culoare aurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *