Muşchi de porc cu legume la tavă

Reţeta recomandată după vârsta de 3 ani

 
De ce să mâncăm carne de porc:

Atâta timp cât este mâncată cu măsură şi cât mai slabă, carnea de porc poate avea multe efecte benefice asupra organismului. Este o sursă importantă de proteine şi de acid linoleic, are un conţinut semnificativ de fier şi zinc şi este şi o sursă importantă de grăsimi nesăturate de care organismul are nevoie.
Dacă este curăţată bine de grăsimi înainte de a fi utilizată şi este gătită într-un mod sănătos, carnea de porc poate reprezenta o variantă bună pentru o masă de prânz mai specială.

Ingrediente:

• o bucată muşchi de porc
• o ceapă
• 2 morcovi medii
• o vânătă
• 2 mâini fasole verde
• 2-3 linguri sos de roşii
• usturoi
• 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Muşchiul de porc se spală bine, se curată de grăsimi, se asează într-o tavă şi se împănează cu usturoi. Se curăţă legumele, se taie cubuleţe sau rondele şi se aseaza lângă muşchiul de porc. Se toarnă o cană mare cu apă, care să nu acopere de tot legumele, iar apoi peste toate ingredientele se presără un praf de sare, foi de dafin şi mix de piper proaspăt măcinat.
Tava se da la cuptor la foc mic, şi se lasă aproximativ o jumătate de oră. Roşia întăreşte carnea şi legumele, aşa că se adaugauga mai tarizu. Aşadar sosul de roşii se amestecă cu uleiul şi dacă apa din tava a scăzut prea mult, se mai adaugă incă o jumatate de cana de apa, iar sosul astfel format se toarnă peste toate ingredientele. Se mai lasă la cuptor pentru inca aproximativ 30 de minute, până cand carnea este pătrunsă bine şi rumenită.

20130109_142323

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *