Mușchiuleț de porc cu cidru de mere

Mușchiuleț-de-porc-cu-cidru-de-mere

Ingrediente:

  • 1,4kg. mușchiuleț de porc
  • 700gr. ciuperci
  • 3 ceape tocate
  • 200gr. bacon afumat
  • 2 mere golden
  • 50cl. cidru
  • 200gr. smântână
  • 1 linguriță sare de mare
  • 10gr. unt

 

Mod de preparare:

1. Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri. Tăiați mușchiul în 12 bucăți.

2. Topiți untul, adăugați bucățile de mușchi, ciupercile și lăsați să se rumenească pe toate părțile.

3. Puneți ceapa și baconul să fiarbă câteva minute. Apoi adăugați bucățile de mușchi, cidru, sare și aduceți la fierbere.

4. Reduceți focul și mai lăsați timp de 10 minute.

5. Între timp, curățați merele de coajă și tăiați în bucăți mari.

6. Adăugați bucățile de mere peste carne, amestecați și fierbeți timp de 15 minute.

7. Adăugați smântâna amestecați bine și fierbeți timp de 20-25 de minute.

8. O porție de mușchiuleț de porc cu cidru de mere poate fi servită imediat, simplă, sau cu o garnitură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *