Nadia Comăneci
Foto: fansshare.com

În anul 1976, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal, Nadia Comăneci a scris o pagină importantă din istoria gimnasticii. Nadia a devenit prima sportivă din lume care a luat nota maximă în acest sport, iar din acel moment a fost numită Zeiţa de la Montreal“.

De o perioadă bună de timp, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile, locuieşte împreună cu familia în Norman, statul Oklahoma din SUA. Nadia deţine acolo împreună cu soţul ei, Bart Conner, campion olimpic la gimnastică, o academie de gimnastică. Zona în care locuieşte marea noastră campioană este una expusă tornadelor care i-au pus viaţa în pericol în urmă cu câţiva ani.

Nadia si Burt
Foto: cnn.com

Aflaţi cu maşina pe autostradă, Nadia şi Bart, au realizat că sunt în pericol de moarte şi că nu mai pot evita o tornadă care se îndrepta frontal spre zona în care se aflau ei.

tornada oklahoma

“Am decis imediat să intrăm sub un pod, deoarece ştiam că acolo pericolul este cu mult mai mic. A fost groaznic. M-am temut foarte tare. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am scăpat cu bine”, a povestit Nadia. În oraşul în care locuiesc cei doi, astfel de momente de panică apar frecvent din cauza tornadelor. „Acasă avem un adăpost special în care intrăm dacă se întâmplă să apară o astfel de tornadă. Până acum nu am avut probleme, tornadele ocolind casa noastră. Avem însă prieteni care au trăit clipe înfiorătoare”, a mai precizat Nadia Comăneci care recunoaște că se teme de cumplitele furtuni care curăţă totul în cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *