Nasturei cu ciocolata si vanilie

Pentru ca voiam sa-l implic si pe cel mic in ale gatitului, am zis sa experimentez fursecuri inedite pentru el 🙂 Va las sa descoperiti rezultatul final!

Ingrediente pentru 60 bucăți:

  • 150 g unt rece
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 ou
  • 275 g făină
  • 2 linguri cacaonasturei cu cacao si vanilie

Intr-n castron se pun untul cu zahărul pudră, zahăr vanilat, 1 varf de cutit de sare, oul și făina. Se framanta aluatul, pana devine legat, neted, astfel incat sa poata fi manevrat usor. Aluatul rezultat se imparte în 2 jumătati, iar la una dintre parti se adauga cacao. Ambele se framanta in forma de minge, se invelesc in folie si se dau la rece pentru aproximativ aproximativ.

Se incinge cuptorul la 200 ° C.  Pe o tava se pune hartie de copt, se intinde aluatul cu ambele maini, formand bilute mici. Se pun biilele la aproximativ 3 cm una de cealalta pe hartia de copt.

Pentru a forma nasturei, pe hartia de copt se preseaza bilutele pana devin plate si apoi se inteapa cu o tepusa de frigaruie, iar imprejur tot cu tepusa se traseaza un cerc.

Se dau la cuptor si de coc aproximativ 15 minute. Se lasa la racit si se servesc.

Sunt absolut deliciosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *