Negresă cu glazură de ciocolată

Ciocolată şi iar ciocolată. Pentru cei cărora le place gustul intens de ciocolată…nimic mai potrivit decât acest deliciu realizat de prietena noastră mămică, Cristina Racheru. Mulţumim mult pentru reţetă!
Ingrediente:
Pentru blat
- 6 ouă
- 250 ml lapte
- un pachet de unt
- 200 g zahăr
- 300 g făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 3 linguri cacao
- esenţă rom
Pentru glazură
- 100 g ciocolată neagră sau de menaj
- 50 g unt
Mod de preparare:
Laptele, untul şi zahărul se pun pe foc într-o crăticioară până se omogenizează. Se adaugă cacao în ploaie amestecând viguros să nu se formeze cocloase. Se lasă apoi la răcit.
Între timp separăm ouăle şi batem albuşurile spumă tare. Gălbenuşurile se incorporează unul câte unul, apoi se adaugă făina în ploaie, amestecată cu praful de copt. Se adaugă compozită de lapte şi ouă răcite, esenţa de rom, şi se omogenizează bine.
Se răstoarnă totul într-o tavă tapetata cu foaie de copt, şi se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru aproximativ 30 min.
Între timp se prepară glazura de ciocolată din unt şi ciocolata puse într-o crăticioară la bain-marie, amestecând până se omogenizează bine.
Prăjitura se scoate, se lasă să se răcească şi se răstoarnă deasupra glazura de ciocolată.
Se da la rece pentru caetva ore sau chiar până a două zi.
Să aveţi poftă!