Negresă cu glazură de ciocolată

Negresă cu glazură de ciocolată

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 250g unt
  • 200g zahăr
  • 200g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 100g ciocolată de menaj sau ciocolată cu lapte
  • 3 linguri smântână pentru frişcă

Mod de preparare:

Untul moale, la temperatura camerei se amestecă într-un bol cu zahărul, cacao, gălbenuşurile întregi şi vanilia.

Se adaugă apoi laptele, puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Se adaugă şi făina amestecată cu prafulde copt, puţină câte puţină şi în ploaie, amestecând uşor.

Separat,se bat albuşurile spumă şi se adaugă peste compoziţia rezultată, amestecând uşor să nu se lase.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se introduce tava la cuptor la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute, până când trece testul scobitorii.

Pentru glazură, se pune într-o crăticioară ciocolata la topit, se adaugă smântâna şi opţional încă 1-2 linguri de zahăr. Se lasă până se topeşte şi se formează o cremă omogenă. Sosul de ciocolată se toarnă peste negresa răcită parţial.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *