Negresă cu magiun

Negresa e în general un desert simplu, însă, ca mai toate prăjiturile, este important să respecți câteva lucruri esențiale, asta bineînțeles dacă îți dorești să iasă decent. De exemplu, în acest caz, trebuie folosită ciocolată neagră, cu procent mare de cacao. De asemenea, nu trebuie pusă prea multă făină sau să stea la cuptor mai mult decât trebuie.
Ingredientele folosite mai jos sunt pentru o tavă cu diametrul de 30 de centimetri:
- 350 de grame de ciocolată neagră (70% sau 80% cacao)
- 260 de grame de zahăr brun
- 250 de grame de unt
- 150 de grame de făină
- 3 ouă mari
- 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
- 60 de grame de cacao sau 85 grame pudră de roșcove
- 170 de grame de ciocolată cu lapte
- 150 grame de magiun
Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se unge tava cu unt. Am rupt ciocolata neagră în bucăți și am pus-o la topit împreună cu untul. Am folosit o cratiță cu fund dublu, dar se poate face operațiunea și pe baie de aburi. Am amestecat zahărul cu zahărul vanilat, am bătut zahărul cu ouăle până am obținut o spumă nu prea tare, iar apoi am făcut amestecul de făină și cacao. Ciocolata cu lapte se mărunțește. Apoi am amestecat ciocolata topită cu untul (lăsate la răcit) cu spuma de ou și zahăr și am încorporat în compoziție ametecul de făină și cacao. Am adăugat și ciocolata mărunțită.
Se toarnă compoziția în tavă și am pus magiunul din loc în loc, acoperindu-l cu compoziție.
Prăjitura se coace aproximativ jumătate de oră. Am lăsat-o să se răcească înainte de a o tăia.
Vă garantez că a fost cea mai bună negresă pe care am făcut-o până acum.
Poftă bună!