Nucile pecan, gustul desăvârșit


Pecanul este originar din părţile centrale şi sudice ale Statelor Unite ale Americii, însă în prezent este cultivat în multe regiuni ale lumii, în special pentru comercializarea nucilor pecan.
Pecanul a devenit cunoscut în Europa abia la sfârşitul secolului al XVIII-lea, când exploratorul Alvar Nunez Cabeza de Vaca a scris primul despre această specie de arbore.
A existat o întreagă istorie înainte ca aluna pecan să primească numele actual. Indienii nativi americani consumau alunele pecan din abundenţă în secolul al XVI-lea. Copacul creştea pur şi simplu în sălbăticie iar ei nu aveau un nume pentru alună. Hispanicii i-au zis ”un fel de nucă”, francezii l-au transformat în ”La Pacanière” şi în cele din urmă a fost creat numele de alună pecan.
Nucile pot fi găsite în sute de varietăţi şi pot fi consumate crude, prăjite, sau ca adaos în diverse reţete. Şi cel mai mare avantaj al acestor nuci este că se pot consuma pe tot parcursul anului. Aroma de pecan este considerată de gurmanzi ca fiind una desăvârşită, de o dulceaţă net superioară faţă de alte sortimente de nuci, respectiv sâmburi graşi.
Cu un conţinut predominant alcătuit din grăsimi – peste 70% – nucile pecan conţin mai multă grăsime decât oricare altă nucă. Nucile pecan conţin vitamina A, vitamina B1, fibre, zinc, mangan, cupru, tiamină, magneziu, fosfor, fier, proteine, beta – caroten, acizi graşi omega-3 şi omega 6.
Beneficiile consumului de nuci pecan:
- menţine sănătatea colonului.
- ajută la scăderea colesterolului rău.
- contribuie la reglarea scaunului.
- ameliorează simptomele artritei.
- curăţă sistemul gastrointestinal.
- ajută colonul să funcţioneze mai eficient.
- reglează nivelul lipidelor din sânge.
- contribuie la reducerea riscului de colită, cancer la colon şi hemoroizi.
- menţine ochii sănătoşi.
- stimulează sănătatea inimii.
- contribuie la dezvoltarea şi refacerea celulelor şi ţesuturilor, precum şi pentru producţia de ADN şi ARN.
- contribuie la prevenirea accidentelor vasculare.
- previne boala cardiacă coronariană prin inhibarea oxidării nedorite a lipidelor din sânge.
- ajută la procesul de curăţare a corpului de reziduri.
- contribuie la sănătatea oaselor şi a dinţilor.
- previne durerile musculare ce apar după exerciţiile sportive.
- reduce eficient riscul de
- contribuie la reducerea presiunii arteriale.
- reduce riscul de accident vascular.
- reduce riscul de cancer la sân.