Nuga cu fistic şi migdale

Nuga-cu-fistic--şi-migdale

Ingrediente:

  • 400gr. zahăr
  • 250gr. fistic decojit întreg
  • 250gr. migdale întregi decojite
  • 200gr. miere lichidă
  • 1 albuş de ou
  • foaie napolitană (opţional)

 

Mod de preparare:

1. Rumeniţi uşor fisticul şi migdalele în cuptor, la 150 °C.

2. Bateţi albuşul spumă apoi adăugaţi mierea.

3. Adăugaţi zahărul peste albuş, amestecaţi ușor şi fierbeţi la foc mic.

4. Când amestecul se solidifică, luaţi de pe foc și amestecaţi cu fisticul și migdalele tocate. Turnaţi într-o formă dreptunghiulară şi acoperiţi cu folie de plastic. Răciţi la temperatura camerei. Tăiaţi bucăți din nuga cu fistic şi migdale cu un cuțit înmuiat în ulei de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *