ursulet-cu-paleta-de-culori

Fundația Calea Victoriei invită copiii în perioada 25-29 august, de la ora 19:00, la Școala de vară de pictură – Ocolul Pământului în cinci episoade. Cei mici vor face o călătorie prin câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje ale lumii. Pe lângă noțiuni de pictură și desen, copiii vor avea ocazia să-și fixeze în memorie, într-o manieră non-conformistă, repere importante pentru cultura lor generală.

Temele celor 5 întâlniri sunt:

1. Elementele de limbaj plastic și nonculorile peisaj (Polul Nord)

Desenăm/ pictăm un peisaj de iarnă, încercând să ne imaginăm un frumos cadru cu zăpada luminată. Aflăm cu acest prilej cum să ne “inundăm” planșele de lumină, descoperim mai multe tipuri de umbră și, nu în ultimul rând, ne bucurăm de o lecție de pictură veselă și creativă.

urs-polar.

2. Bogăția detaliului. Animale din Africa

La această întâlnire ne exersăm răbdarea și îndemânarea, pentru a ne bucura la final de o planșă frumoasă ce înfățișează animale pufoase, cu detalii bine așezate și atent muncite.

elefenti-girafe-zebre-din-Africa

3. O vizită printre culorile Marelui Canion (America de Nord)

Tipuri de suprafețe și de linii, culori și feluri în care putem desena apa. O adevărată provocare pentru pictori mici și mari, vom încerca prin culori reci, tușe puternice și linii modulate, să obținem o frumoasă lume a apelor învolburate ce cad în cascade spectaculoase.

marele-canion

4. Desenul geometric și aquarela. Egiptul Antic: Sfinxul și piramidele

În acest curs ne transformăm în mici arhitecți și mai ales în îndemânatici desenatori, mânuim cu spor cărbune, creion și pensula.

piramide-egipt-camila

5. Contraste cromatice și amestecul culorilor (Peisaje din Munții Himalaya)

La această ultimă întâlnire, aprofundăm tehnica aquarelei prin realizarea mai multor peisaje inspirate din imagini cu impozanții munți Himalaya.

muntii-himalaya

Dată începere: 25 August 2014; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 5

Frecvența zilnică: luni – vineri (25-29 august)

Vârsta Minimă: 7; Vârsta Maximă: 12

Cost: 250 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate): 225 ron (inclusiv materiale de lucru)

Locul desfășurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu).

Detalii la http://www.scoaladeartesimaniere.ro

sursa: agendacopiilor.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *