Omletă cu cartofi

Ingrediente:
– 2 cartofi mici sau 1 cartof mai mare
– 3-4 ouă
– caşcaval ras
– unt
– sare, piper
Mod de preparare:
Carofii se taie cubuleţe mici, sau se dau pe răzătoarea mare, în funcţie de preferinţe, se spală bine într-o sită, se scurg şi se pun la fiert într-o crăticioara cu apă. Când sunt uşor de pătruns cu furculiţa, se scot şi se pun într-o tavă unsă cu puţin unt. Opţional, cartofii se pot rumeni înainte cu puţin unt, eu prefer însă să evit această etapă. Se pune caşcavalul şi ouăle bătute cu sare şi piper, iar apoi amestecăm uşor.
Tava se introduce la cuptorul preîncălzit timp de 15 minute. O variantă mai rapidă poate fi tigaia cu recirculare a aerului.
Omleta se serveşte caldă alături de legume proaspete.