Omletă cu ciuperci

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 linguri lapte dulce
  • 2 linguri parmeza ras
  • 6-7 ciuperci mici
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ciupercile se spală bine şi se taie în 2 sau în 4, în funcţie de mărimea lor. Se pun la fiert în apă sau la aburi, pentru câteva minute, până se pătrund uşor.

Între timp batem ouăle spumă, adăugăm laptele, un praf de sare şi piper. Într-o tigaie neaderentă se toarnă compoziţia de ouă. Dacă vreţi să iasă mai pufoasă, ungeti tigaia cu un şerveţel îmbibat în puţin ulei.

Pe deasupra se împrăştie ciupercile, iar apoi se presară parmezanul.

Se lasă la foc mic cu capac până se formează o crustă crocantă la partea inferioară.

Se scoate pe o farfurie şi se serveşte caldă alături de salată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *