sâmbătă,decembrie 4, 2021

omleta cu spanac si rosii

Ingrediente:

  • Uleiul de măsline pentru uns tava
  • 1 cană de lapte
  • 1/3 cană făină
  • 8 ouă mari
  • 1 lingură muştar de Dijon
  • Sare grunjoasă şi piper măcinat
  • 2 pachete congelate spanac tocat, decongelat şi stors uscat
  • 1 cană brânză rasă sau caşcaval
  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

  1. Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Tapetaţi tava cu o foaie de copt şi ungetio-o cu puţin ulei de măsline
  2. Într-un castron amestecaţi laptele şi făina. Adăugaţi ouăle bătut, muştarul, puţină sare şi piper şi amestecaţi pentru a omogeniza compoziţia.
  3. În tava tapetată se aşează spanacul presărat într- un strat uniform şi cubuleţe mici de roşii, iar peste acestea se toarnă compoziţia de ouă.
  4. Daţi tava la cuptor şi coaceţi 10-12 minute, scoateţi şi presăraţi caşcavalul, după care băgaţi din nou la cuptor şi coaceţi până când cascavalul s-a topit. Ridicaţi foaia de pergament şi aşezaţi-o să se răcească. Când s-a răcit omleta bine, rulaţi cu ajutorul foii de pergament şi tăiaţi-o.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *