Nu v-am mai oferit de ceva timp o reţetă din bucătăria prietenelor noastre mămici.

Aşadar iată astăzi o reţetă simplă de omletă, primită din bucătăria Cristinei Sirbescu.

Omletă la Dry Cooker

Ingrediente:

  • 5 ouă,
  • 100g muşchi ţigănesc sau şuncă de Praga
  • 2 roşii
  • Un castravete
  • O ceapă mare
  • O lingură gris
  • 2 linguri de lapte
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Se pregătesc mai întâi legumele, se spală şi se taie: rosiile, una se taie rondele, iar celelalte două se taie mărunt, castraveţii la fel, ceapă se toacă fin.

Ouăle se bat spumă, se adaugă grisul şi laptele, muşchiul ţigănesc tăiat mărunt şi legumele mărunţite, iar apoi se condimentează după gust.

Se pune compoziţia obţinută într-o tigaie Dry cooker fără să o ungeţi tigaia înainte, se pune capacul şi se lasă la foc mic până când formează crustă tare la suprafaţă.

Să aveţi poftă!

Mulţumim Cristina pentru reţeta minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *