Orez cu ciuperci

Ingrediente:

  • 500g ciuperci champignon mici
  • 200g orez basmati
  • Sare
  • piper
  • O ceapă
  • 2 linguri unt de cocos sau ulei de măsline

Mod de preparare:

Orezul basmati se fierbe în apă cu un praf de sare, timp de 10-15 minute.

Ciupercile se spală bine, se taie în 4 şi se fireb la aburi timp de 10 minute până se înmoaie puţin. Dacă nu aveţi posibilitatea să le fierbeţi la aburi, le puteţi fierbe în apă clocotită.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-o tigaie wok încinsă în care s-a pus untul de cocos în prealabil. Se toarnă şi o jumătate de ceaşcă de apă, se adaugă sare şi piper şi se lasă 2-3 să se înmoaie puţin ceapa. Apoi se adaugă ciupercile, se amestecă bine şi se mai lasă timp de câteva minute.

Se adaugă şi orezul deasupra şi se amestecă bine, lăsând încă 10 minute la foc mic.

Preparatul se serveşte cald

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *