Orez cu fructe de mare

Ingrediente:
•    500g orez basmati
•    200g inele de calamari
•    200g carne de scoici
•    100g surimi
•    50g unt
•    3-4 grăunţi de usturoi
•    coriandru

Mod de preparare:
Calamari şi scoicile se spală sub jet de apă rece, iar apoi se pun într-o crăticioară la fiert pentru câteva minute. Separat se pune şi orezul la fiert, în altă crăticioară.

După ce frucetele de mare au dat în fiert şi au spumat, se scot din apă şi se pun într-o tigaie în care în prealabil s-a pus untul bucăţele. Se adaugă şi surimi tăiat cubuleţe şi usturoiul pisat, iar apoi se pune un polonic din apă în care au fiert fructele de mare.

Orez cu fructe de mare

Se lasă 5-10 minute cu capacul la foc mic, până când sosul scade. Atunci se adaugă şi orezul fiert şi răcit, Se adaugă sare, piper, coriandru şi se amestecă uşor.
Se mai lasă cu capac încă aproximativ 5 minute, după care se scoate pe farfurie şi se serveşte cald.

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *