Reteta recomandata dupa varsta de 6 luni

De ce sa consumam lapte:

Laptele este un aliment complex care contine foarte multi nutrienti esentiali: calciu, proteine, potasiu, fosfor, vitaminele D, A si B12, riboflavine, niacina si minerale precum: iod, crom si zinc.

Laptele ajuta la mentinerea unor oase sanatoase, la dezvoltarea dintilor si mentinerii sanatatii acestora, la reducerea hipertensiunii arteriale, precum si reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare. Totodata calciul din lapte controleaza aportul caloric din organism, prin urmare are un rol benefic si in combaterae obezitatii. Laptele este si un aliment cu efecte protective fata de anumite forme ale unor maladii grave cum ar fi diabetul si cancerul.

Laptele are un continut de 87% apa, prin urmare hidrateaza la fel de bine ca acesta, iar in acelasi timp prin continutul sau bogat de calciu, magneziu si potasiu ajuta si la inlocuirea mineralelor pierdute prin transpiratie.

Ingrediente:

  • 2 linguri orez (eu folosesc basmati)
  • 250 ml lapte proaspat
  • optional o lingurita de zahar  brun
  • 1 lingura nuca de cocos deshidratata
  • vanilie
  • 1 lingura fulgi de migdale
  • scortisoara

Mod de preparare:

Orezul se spala bine si se pune la fiert direct in lapte. Se poate fierbe si in apa si apoi se adauga laptele fiert in prealabil, dar mie imi place direct in lapte intrucat capata o consistenta mai buna.

Se adauga zaharul si nuca de cocos si se lasa sa fiarba pana ce boabele de orez se patrund. Se adauga vanilia si migdalele, se opreste focul. Se pune capacul si se lasa sa se raceasca.

Se orneaza cu scortisoara si fulgi de migdale.

IMG2615

S-ar putea sa va mai placa: Budinca de Quinoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *