Orez cu legume la tigaie

Ingrediente:

  • 300g orez basmati
  • O ceaşcă mazăre
  • O ceaşcă porumb
  • ½ ardei roşu
  • ½ ardei verde
  • ½ ardei portocaliu
  • 2 linguri roşii uscate
  • O legătură pătrunjel
  • O lingură pudră de coriandru
  • O lingură curry
  • Un praf de sare
  • O lingură ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Mazărea se pune la fiert în apă, împreună cu ardeiul tăiat julienne. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, până se pătrund legumele, apoi se adaugă orezul şi se lasă până se umflă şi acesta puţin. Se răstoarnă într-o tigaie de tefon, se adaugă porumbul, condimentele şi roşiile mărunţite bine. Dacă a scăzut prea mult sosul în care fierbe orezul, se mai adaugă şi o cană de apă. Se lasă la foc mic cu capac până scade de tot şi se rumeneşte uşor la partea inferioară. Adaugăm apoi uleiul amestecând uşor, apoi se mai lasă 2-3 minute la foc mic, se opreşte focul şi se presară pătrunjelul tocat.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *