Orez cu legume și lapte de cocos

Ingrediente pentru 4 persoane:
- Ceapă verde – 3 bucăți
- 1 vânătă mică (aproximativ 250g)
- 1 dovlecel (aproximativ 200 g)
- 1 ardei roșu
- 2 linguri de ulei
- 1 linguriță praf de curry
- 200 g de lapte de nucă de cocos
- 500 g orez
- Sare
- Piper
- 2 căței de usturoi
- 250 g iaurt
- 150 g smântână
- cimbru
Pregătirea orezului cu legume:
Se curăță, se spală și se taie în diagonală în inele subțiri ceapa verde. Dovlecelul, ardeiul și vinetele se taie în bucăți mai groase.
Se încinge uleiul și se călesc timp de 3-4 minute vinetele, dovleceii și ardeiul gras. Se presară cu curry. Se toarnă apoi laptele de nucă de cocos și cimbru mărunțit. Se acoperă și se fierbe timp de 8-10 minute. Cu 3 minute înainte de a fi luat de pe foc, se adaugă orezul fiert înainte și putin prăjit (aurit), 3 linguri de apă și ceapa verde. Se condimentează cu sare și piper.
Usturoiul se taie în felii. Într-o tigaie se trage puțin în ulei. Apoi, se amestecă cu iaurt și smântână. Se adaugă amestecul rezultat peste orez.
Usturoiul se taie în felii. Într-o tigaie se trage puțin în ulei. Apoi, se amestecă cu iaurt și smântână. Se adaugă amestecul rezultat peste orez.
Se servește călduț! Să aveți poftă!