Orez cu legume și lapte de cocos

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • Ceapă verde – 3 bucăți
  • 1 vânătă mică (aproximativ 250g)
  • 1 dovlecel (aproximativ 200 g)
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță praf de curry
  • 200 g de lapte de nucă de cocos
  • 500 g orez
  • Sare
  • Piper
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g iaurt
  • 150 g smântână
  • cimbru

orez cu legume

Pregătirea orezului cu legume:

Se curăță, se spală și se taie în diagonală în inele subțiri ceapa verde. Dovlecelul, ardeiul și vinetele se taie  în bucăți mai groase.
Se încinge uleiul și se călesc timp de 3-4 minute vinetele, dovleceii și ardeiul gras. Se presară cu curry. Se toarnă apoi laptele de nucă de cocos și cimbru mărunțit. Se acoperă și se fierbe timp de 8-10 minute. Cu 3 minute înainte de a fi luat de pe foc, se adaugă orezul fiert înainte și putin prăjit (aurit), 3 linguri de apă și ceapa verde. Se condimentează cu sare și piper.
Usturoiul se taie în felii. Într-o tigaie se trage puțin în ulei. Apoi, se amestecă cu iaurt și smântână.  Se adaugă amestecul rezultat peste orez.
Se servește călduț! Să aveți poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *