Orez cu pui şi curry

 

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 2-3 pulpe inferioare de pui (depinde de mărimea lor şi de numărul celor care mănâncă şi carne…în cazul nostru numai băieţii 🙂 )
  • 500g orez bob lung sau basmati
  • o cană sos de roşii (dacă este prae apos sosul puneţi mai mult)
  • o lingură ulei
  • o linguriţă pastă curry
  • o linguriţă mixed curry praf
  • sare

 

Mod de preparare:

Orezul de fierbe al dente în apă cu un praf de sare. Ouăle se pun şi ele la fiert.

Eu fierb şi pulpele separat, după care apa în care au fiert o arunc, pentru că mai ales pulpele din comerţ sunt pline de toxine. Iar dacă aveţi pulpe de ţară…sunt în general aţoase şi este indicat să fie fierte bine înainte.

Orezul se scurge bine de apă în care a fiert şi se răstoarnă într-un vas ce poate fi introdus la cuptor, fie o tigaie cu o coadă rezistenţă, fie un vas de yena. De preferat un vas rotund, nu foarte mare.

Peste orez se răstoarnă sosul de roşii lungit cu o jumătate de cană de apă, amestecat cu uleiul, pudra curry şi puţină sare. Se amestecă uşor, ca să pătrundă peste tot.

Într-un castronel se pun câteva linguri sos de roşii şi se amestecă cu o linguriţă de pastă curry. Ouăle tăiate în jumătăţi, se scufundă în acest amestec şi se aşează pe marginea vasului. Pulpele se ung şi ele cu pasta formată şi se aşează în mijloc.

Dacă vă place mâncarea mai picantă (nouă da 🙂 ), puteţi să mai presăraţi puţin curry pe deasupra.

Se dă totul la cuptor şi se lasă la foc mediu timp de aproximativ 20-30 de minute, până se rumenesc frumos.

Să aveţi poftă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *