Ou în roşie

Ingrediente

  • 2 roşii rotunde şi mari
  • 100g brânză mozzarella
  • 2 ouă
  • oregano
  • rozmarin
  • pătrunjel

 Mod de preparare:

După ce se spală bine, roşiile se decupează la partea superioară, capacul obţinut se dă deoparte pentru a-l folosi mai târziu, după care se scobesc roşiile, mijlocul acestora îndepărtându-l de pe masă de lucru pentru că nu avem la ce sa il folosim.

Brânza se mărunţeşte, se amestecă cu oregano şi se pune în scobitura roşiei. Deasupra se sparge câte un ou, cu mare grijă să nu se destrame gălbenuşul.

Se pun roşiile pe o tăviţă sau o tigaie tapetată cu hârtie de copt, se aşează capacele roşiilor şi se dau la cuporul încins în prealabil, pentru 20-30 de minute, până când roşia se coace şi îi crapă coaja, iar oul se găteşte.

Se servesc calde cu pâine prăjită alături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *