Oul de prepeliţă, un adevărat medicament

0

Oul de prepeliţă este un aliment complet, capabil să ne ofere toţi nutrientii importanţi de care organismul nostru are nevoie într-o zi.

Spre deosebire de ouăle de găină, oul de prepeliţă conţine de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B12. Mai mult decât atât, oul de prepeliţă conţine 13 % proteine de calitate superioară faţă de cel de găină, vitamina A, B, D, E, zinc, potasiu, sulf, calciu, glucide speciale şi conţinutul de caloric al unui ou este de 14 calorii.

În plus, ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii în cazul alergiilor, ci din contră, le vindecă. După unii cercetători, acestea diminuează cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de apariţia reacţiilor alergice. Iar Ovomucoidul, proteină din albuş, previne alergiile, vindecă rinită alergică şi sinuzitele.

De asemenea, ouăle de prepeliţă ajută la întărirea sistemul imunitar, fiind recomnadate copiilor pentru că îi feresc de bolile infecţioase, vindecă anemiile, conjunctivitele şi urticariile. În plus, ele sunt bune în tratarea astmului, diabetului şi tuberculozei.

În cazul copiilor şi nu numai, ouăle de prepeliţă stimulează activitatea cerebrală, memoria şi sistemul nervos. Consumul de ouă de prepeliţă este bun şi în cazul viitoarelor mămici care vor să asigure o dezvoltare armonioasă a sistemului nervos şi cerebral al copilului. S-a demonstrat ştiinţific că acei copii care au consumat ouă de prepeliţă, au înregistrat un coeficient de inteligentă crescut.

Ouăle de prepeliţă sunt recomandate şi proaspetelor mămici pentru stimularea lactaţiei, precum şi în revitalizarea organismului după naştere. Totodată stimulează metabolismul, fiind utile în curele de slăbire şi în prevenirea şi tratarea obezităţii. De asemenea, ouăle de prepeliţă scad colesterolul şi protejează cordul şi sistemul circulator.

În cazul bărbaţilor, ouăle de prepeliţă sunt cunoscute pentru efectele sale benefice asupra fertilităţii, impotentei şi libidoului datorită conţinutului lor de proteine, vitamine şi fosfor. Ouăle pe prepeliţă sunt foarte bune şi pentru sănătatea pielii şi a părului.

La adulţi se recomandă cure cu ouă de prepeliţă crude, la copii însă este de preferat că acestea să fie servite fierte tari sau sub formă de omletă fără ulei.

Spre deosebire de ouăle de găină, al căror consum se recomandă să nu fie mai mare de 2 ouă pe săptămână la copii şi 3 ouă pe săptămână la adulţi, ouăle de prepeliţă pot fi administrate în cantitate mai mare, fără să se exagereze însă. În afara curelor un-două ouă pe zi sau la 2 zile, sunt suficiente.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *