Oxidul de zinc- crema perfectă pentru fesele lui bebe

0

Oxidul de zinc- crema perfectă pentru fesele lui bebe

Majoritatea mamelor se întâlnesc cu acestă problemă a bebelușului- eritemul fesier. Măcar de câteva ori se întâmplă ca cel mic să aibă fesele roșii, iritații și să plângă când îi schimbi scutecul. Oxidul de zinc face adesea minuni împotriva eritemului fesier al bebelușului.

Proprietățile sale absorbante și protectoare sunt recunoscute de mai bine de 50 de ani. Iată ce alte calități are:

Oxidul de zinc este o pudră albă care posedă proprietăți absorbante și protectoare, fiind inclus în compoziția numeroaselor unguente și pomade. Se utilizează mult și în cremele solare protectoare, fiidcă nu lasă să treacă lumina. Dar oxidul de zinc este îndeosebi agentul numărul unu pentru prevenirea și tratarea eritemului fesier al nou-născutului. Eritemul se manifestă prin roșeli și iritații unoeri importante la nivelul feselor, coapselor sau organelor genitale.

Oxidul de zinc este util pentru bebeluși, fiindcă utilizarea scutecelor antrenează o umiditate importantă din cauza prezenței urinei și o agresiune a pielii prin frecare și aciditatea materiilor prezente. Oxidul de zinc absoarbe această umiditate, evitând macerarea pielii, dar formează și un strat protector care o face mai puțin sensibilă la iritații. Toate aceste atuuri pot fi utilizate în toate circumstanțele în care pielea este expusă la frecare și umiditate, cum ar fi sub piept, la persoanele supraponderale, sau la cele care își freacă coapsele.

Cum se folosește

În funcție de creme, concentrația de oxid de zinc variază între 15 și 40%.

Astăzi, oxidul de zinc este considerat ca un compus foarte sigur, care nu prezintă contraindicații particulare. În caz de eritem fesier este recomandată utilizarea unei creme pe bază de oxid de zinc. Se aplică la fiecare schimbare a scutecului pe zonele iritate, spălate înainte cu apă și săpun și uscate bine. Ca metodă de prevenire se aplică o dată pe zi.

Nu rezolvă chiar toate problemele

Dacă se întâmplă să nu se rezolve problema este necesar un consult pediatric. E posibil ca eritemul să aibă origini bacteriene sau să fie produs de o ciupercă. În acest caz oxidul de zinc nu poate face față leziunilor.

Ce mai trebuie făcut

E preferabil să nu folosești șervete pentru a curăța fesele celui mic. Ele pot fi iritante și ar trebui utilizate doar când nu ești acasă, de exemplu.

Schimbă des scutecele celui mic, folosind unele ultra-absorbante, pentru a evita macerarea pielii lui ultrasensibile. Ține-l cu fesele la aer, ori de câte ori este posibil.

O cremă foarte bună și accesibilă ca preț, care conține oxid de zinc, este Sudocrem, pe care o găsești în farmacii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *