Pachetele cu caise

Ingrediente:

  • 500 g caise
  • 100 g zahar
  • 1 galbenus

20130710_134312

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 200 g smanatana
  • 450 g faina
  • 80 g unt
  • 100 ml apa
  • sare

Intr-un castron, bate oul cu smantana si un praf de sare. Adauga apa, incorporeaza faina proaspat cernuta si framanta un aluat numai bun de intins. Imparte-l in 3 parti, intinde 3 foi pe masa infainata. Unge fiecare parte cu unt, dupa care impatureste-;e si lasa-le la rece 30 de minute.

Scoate aluatul, intinde-l din nou si taie cercuri mai maricele. In fiecare cerc,pune cateva felii de caisa si presara zahar.

Aduna marginile la mijloc. Aseaza pachetelele intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu galbenus si lasa-le la cuptor, la foc moderat, 40-45 minute.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *