sâmbătă,decembrie 9, 2023

Spania este una dintre destinatiile mele preferate de vacanta, iar Paella este un preparat care imi aminteste atat de mult de aceasta tara extraordinara. Mai mult decat atat este unul dintre preferatele mele intre toate preparatele internationale. Totodata spanacul, atat de bogat in vitamine si fier, este un aliment minunat care in combinatie cu orezul nu face decat sa imbogateasca gustul preparatului.

Ingrediente:

Pentru Paella:

  • 200g creveti
  • 200g calamari
  • 500g orez cu bobul lung
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii proaspete sau 2 linguri suc de rosii
  • un catel de usturoi
  • 2 cepe
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita de sofran

Pentru salata:

  • 500g baby spanac
  • 2 morcovi
  • 2 ardei rosii
  • 2 castraveti
  • o legatura ridichi rosii
  • 6-7 rosii chery
  • o lingura sos de rodii
  • o lamaie
  • 1 lingura ulei de struguri
  • 2 linguri miez de floarea soarelui crud
  • 1 legatura de patrunjel
  • o legatura de marar

Mod de preparare:

Intr-o tigaie wok sau o tigaie de teflon mai mare, se pune uleiul de masline. Dupa ce uleiul s-a incins se adauga usturoiul, ceapa si sofranul pentru 2-3 minute, dupa care imediat rosiile si ardeiul taiate marunt. Se adauga orezul spalat si se lasa 1-2 minute, iar apoi se toarna aproximativ 1l de apa. Se pune capacul si se lasa la fiert pana se inmoaie putin orezul. Apoi se adauga si fructele de mare si se mai la 10-15 minute, pana cand orezul este bine patruns.

Baby spanacul ce spala si se scurge bine se pune intr-un bol mare de salata, peste el se rastoarna legumele taiate: rosiile in 2 sau in 4, ridichile si castravelete rondele, ardeiul fasiute subtiri, morcovul taiat rondele sau dat pe razatoare. Se adauga semintele si verdeata tocata marunt. Dressingul se face amestecand zeama stoarsa de la o lamaie, uleiul de struguri si sosul de rodii. Se rastoarna si acesta peste ingredientele din castron, iar apoi se amesteca cu grija.

Paella se serveste calda, alaturi de salata bogata in gusturi.

Sa aveti pofta!

 DSCN7386

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *